Image

COR GERIONA

(Catalunya)
14 maig 18 h
Escenari Juanola. Plaça Independència
Gratuït

"Geriona a cappella" és el darrer espectacle de l'agrupació femenina de veus blanques. Geriona neix a l’Escola de Música de Girona, i, actualment, és el cor de l’Auditori de Girona. Sota el nom Geriona s'hi troba un projecte artístic que ja perdura més de vint anys dirigit per Imma Pascual, directora musical i l’ànima del projecte, i on hi han deixat empremta nombroses generacions de joves cantants.

Geriona estrena aquest espectacle a la ciutat que l'ha vist créixer, Girona. I, dins del marc únic del Festival A Cappella debuta amb un concert en què alguns temes s'interpretaran sense acompanyament instrumental, i, d'altres, únicament amb instruments de percussió que generaran atmosferes rítmiques i sensorials que acompanyaran i enriquiran les versions vocals. Aquest fet dóna una força i un absolut protagonisme a les veus, als seus matisos i a les seves diversitats tímbriques. Això comporta una exigència màxima en la tècnica i en les precisions interpretatives de cada membre del cor. De manera que les disset noies arriben al punt més alt de complicitat i comunió de les veus.

Geriona ens hipnotitza amb temes clàssics i moderns apropant-los al món de la música coral des de peces com "Amazing Grace" de Pentatonix passant pel "Let it Be" dels Beatles o el conegut "Made You Look" de Meghan Trainor.

Els arranjaments de les peces que interpreten són actuals i fidels als originals per gaudir intensament de les músiques però amb el color únic de la unió de les veus de l’agrupació.

"Geriona a cappella", és un espectacle per tot aquell que sigui amant de les formes i els gèneres en què la música es transforma i que desitgi ser commogut per la sensibilitat musical i la posada en escena que ofereix el grup femení, format per disset joves, que trenca amb els esquemes tradicionals establerts dels cors que tots coneixem. "Geriona a cappella" esdevé un repte màgic en un any commemoratiu per la història del cor per les dues dècades d'aniversari de l'agrupació.